LAATSTE NIEUWS

Wel of geen vergunning voor plaatsing zonnecollectoren en zonnepanelen

Wanneer vergunningvrij, wanneer omgevingsvergunning nodig? Groene energie wordt steeds meer 

toegepast, ook in de woningbouw. Dit betekent dat gebruik wordt gemaakt van natuurlijke energie, via zon of wind. Deze groene energie wordt door de energiemaatschappijen opgewekt en aan u geleverd. 

 

U kunt echter ook zélf energie opwekken met behulp van zonnecollectoren of zonnepanelen. Aangezien dit soort energieopwekkers van buitenaf zichtbaar is, gelden voor het aanbrengen ervan bepaalde regels. Als daaraan wordt voldaan mogen ze vergunningvrij worden aangebracht op een gebouw. Hier leest u meer over de voorwaarden voor vergunningvrij en vergunningplichtig bouwen van zonnecollectoren.

Ambitie document

De werkgroep de Groene Wijk Duurzaam heeft een ambitie document samengesteld om een leidraad voor de aanpak binnen de werkgroep te hebben. Hierin worden de werkwijze en uitgangspunten, doelstellingen van de werkgroep vastgesteld. Dit document kunt u hier inzien.

Algemene publicaties

Verlichting

Onlangs is er een informatief artikel verschenen over energiebesparende verlichting (https://www.zitmaxx.nl/kennisbank/informatie-verlichting). Hierin wordt uitvoerig uitleg gegeven over het verbruik en de lichtopbrengst van verschillende verlichtingsbronnen. De tips zijn praktisch van aard en gemakkelijk toe te passen voor mensen die energie willen besparen en willen bijdragen aan een gezond milieu.

Energiekosten

In deze publicatie van het CBS is de ontwikkeling van de energie kosten te zien.

Please reload

  • Wix Facebook page

Volg ons ook op