LAATSTE NIEUWS

Er is een inventarisatie gemaakt van de energiebesparende ingrepen voor woningen in de Groene Wijk.

De werkgroep heeft besloten een start te maken met het “isolatieproject” waarbij vloer- en spouwmuurisolatie als eerste worden opgepakt. Houd de website of onze Facebookpagina in de gaten over toekomstige ontwikkelingen betreffende dit project.

 

Inmiddels is er op 2 juli 2015 een bijeenkomst voor wijkbewoners over dit onderwerp geweest.

Lees meer in ons verslag.

 

In samenwerking met Buurtkracht is er een nieuwe bijeenkomst geweest, waarbij veel buurt bewoners aanwezig waren. Onderstaand een verslag van deze bijeenkomst georganiseerd.

Project isolatie

Veel animo voor samen energie besparen in Caumerveld-Douve Weien

In Caumerveld-Douve Weien zijn de zonnepanelen niet meer weg te denken, maar de buurt wil dóór met gezamenlijk energie besparen. Op maandag 10 april vond een bijeenkomst plaats met thema isolatie en er werden plannen gesmeed voor nieuwe energiebesparingsacties. Aansluiten? Meld je dan aan op de buurtpagina!

Veel animo voor samen energie besparen in Caumerveld-Douve Weien

Maar liefst vijftig bewoners van Caumerveld-Douve Weien waren aanwezig bij de buurtbijeenkomst in ontmoetingscentrum A GENE BEK aan de Tacitusstraat in Heerlen. De bijeenkomst was een initiatief van het buurtteam dat bestaat uit zeven buurtgenoten. Enrico van der Lubben is een van hen en ontzettend blij met de hoge opkomst. “Het was goed om te merken dat er zoveel animo is voor energie besparen.”

Inzicht in energieverbruik

Nadat de aanwezigen een drankje hadden gehaald met hun consumptiebon, opende Enrico de avond met uitleg over Buurkracht. “Buurkracht ondersteunt het buurtteam en geeft buurtbewoners onder meer de gelegenheid om hun eigen energieverbruik online in te zien”, legt hij uit. Daarna stelde hij het buurtteam voor en ging hij in op het energieverbruik van verschillende apparaten in huis. “Daar keken de meesten wel even van op. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het verbruik van een waterbed, dan zijn dat echt schrikbarende cijfers!”

De eerste stap is isoleren

Jos Simons, ook lid van het buurtteam, nam vervolgens het woord. “Jos had een geweldig goed verhaal over isolatie en waarom het verstandig is om daarmee te beginnen als je energie wilt besparen”, vertelt Enrico enthousiast. “Veel mensen denken bij energie besparen meteen aan allerlei verschillende maatregelen, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Maar een warmtepomp heeft maar weinig zin als je niet eerst goede isolatie laat aanbrengen.”

Mogelijkheden voor Caumerveld-Douve Weien

Het verhaal van Jos vormde een mooie opmaat tot de presentatie van de derde en laatste spreker van de avond: adviseur Hans Schuitemaker van isolatieleverancier Pluimers. “Hans vertelde over de verschillende manieren waarop je een huis kunt laten isoleren. Van vloer- tot dak- tot spouwisolatie: alles kwam aan bod. Ook legde hij in begrijpelijke taal uit hoe het aanbrengen van isolatie precies in zijn werk gaat.”

Korting

Hans besloot zijn verhaal met een prijsindicatie voor het aanbrengen van isolatie in drie verschillende typen huizen in Caumerveld-Douve Weien. Die huizen had hij ter voorbereiding van de buurtbijeenkomst onderzocht. Enrico. “Hij rekende ook voor wat deze maatregelen ongeveer kosten en wat ze opbrengen. De buurtbewoners hadden niet gedacht dat het zo goedkoop zou zijn, en ik ook niet trouwens!” Ook had Hans een leuk aanbod voor diegenen die voor ten minste twee vormen van isolatie kiezen. “Die korting komt bovenop de subsidie waarvoor je dan ook in aanmerking komt. Dat is toch mooi meegenomen!”

Nieuwe buurtacties

Het buurtteam gaat de komende tijd nieuwe buurtacties op touw zetten. “Welke energiebesparingsacties dat gaan worden, stemmen we af op de behoefte van de buurtbewoners”, aldus Enrico. “Aan het eind van de buurtbijeenkomst hebben de deelnemers kunnen aangeven hoe zij het liefst energie besparen.” Na afloop werd er nog flink nagepraat en Enrico kijkt dan ook terug op een geslaagde avond. Hij hoopt dat de betrokkenheid van de buurtbewoners zich als een olievlek verspreidt. Wil je meedoen met de isolatie-actie en/of op de hoogte blijven? Meld je dan vrijblijvend aan op de buurtpaginaCaumerveld-Douve Weien

Please reload

  • Wix Facebook page

Volg ons ook op