LAATSTE NIEUWS

Mobiliteit

De werkgroep Groenewijk Duurzaam zoekt continu naar nieuwe mogelijkheden om verder te verduurzamen. Elektrisch rijden bijvoorbeeld: is dat wat? Op 9 november lieten bewoners zich voorlichten over de voor- en nadelen.

Er kwamen maar liefst dertig buurtbewoners op de bijeenkomst af.  Uit een enquête  in de buurt, is gebleken dat veel buurtgenoten interesse hebben voor duurzame mobiliteit. Daarom is er een informatieavond georganiseerd. Er zijn namelijk nogal wat misverstanden over dit onderwerp. Zo wordt al snel gedacht dat elektrisch rijden onbetaalbaar is, maar dat is allang niet meer zo. Ook voor de ‘gewone man’ zijn er genoeg mogelijkheden.”

Eerst was er  een inleidend praatje van Jos Simons

Daarna volgde een verhaal van Bart Benders over de techniek achter elektrisch rijden en de nieuwste ontwikkelingen.  Bart had een helder verhaal waarmee hij alle mythes over elektrisch rijden heeft kunnen ontkrachten

Bart vertelde onder meer dat de ontwikkelingen heel hard gaan. De batterijen van elektrische auto’s worden in snel tempo steeds beter. Daarmee wordt de actieradius ook groter.

Voor wie eerst wil ervaren hoe het is om elektrisch te rijden of een elektrische auto wil delen, had Chris Heiligers een interessant verhaal. Chris werkt bij EC-Rent, een bedrijf dat elektrische auto’s verhuurt aan zakelijke klanten en particulieren.  Uit zijn verhaal bleek dat je al voor € 9,- per uur een elektrische auto huurt EC-Rent heeft momenteel drie elektrische deelauto’s staan, op bedrijventerrein C-Mill. Het jonge bedrijf gaat binnenkort uitbreiden.

Tenslotte werd de avond afgesloten door Jos Simons. Waarna in de kantine nog uitgebreid nagepraat kon worden.

Please reload

  • Wix Facebook page

Volg ons ook op