LAATSTE NIEUWS

Spouwmuurisolatie

Algemeen

Spouwmuurisolatie zorgt voor meer comfort in huis en is een effectieve manier van energie besparen. Huizen met spouwmuurisolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken.

 

De ingreep

Allereerst zal bekeken worden of en zo ja welke isolatie aanwezig is. Omdat veel woningen in de wijk uit de periode voor 1980 stammen zal de isolatie zeer beperkt zijn. Er zal sprake zijn van geheel of gedeeltelijke na-isolatie.

 

Bij het na-isoleren kunnen niet alle isolatiematerialen worden gebruikt. Meest voor de hand liggend zijn PS-(of EPS) korrels of Pur-schuim (gezondheidsrisico’s zie memo vloerisolatie).

Het isoleren van de spouwmuren van bestaande woningen is een beperkt karwei, dat normaal gesproken binnen een dag kan worden uitgevoerd. In de meeste gevallen worden er kleine boorgaten met een diameter van 20 mm in de voegen geboord waardoorheen het isolatiemateriaal naar binnen wordt geblazen.

Besparing door spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuren levert een besparing aan gas voor verwarmen op van circa 30 %.

De kosten bedragen gemiddeld € 15,-/m2

 

Rendement

Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van twaalf procent op een spaarrekening. Dit heeft Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen. - Onzekerheden:

  • De gasprijs is van invloed op het berekende rendement

  • Stookgedrag

Please reload

  • Wix Facebook page

Volg ons ook op