LAATSTE NIEUWS

Woningisolatie

Er is een inventarisatie gemaakt van de energiebesparende ingrepen voor woningen in de Groene Wijk. De maatregelen omvatten 3 stappen (Trias Energetica): energiebesparing, gebruik duurzame energie en als derde stap beperk gebruik fossiele energie. Vooruitlopend op deze “totale” aanpak is de werkgroep van mening dat we nu concreet activiteiten moeten ontplooien. Hiertoe is een document opgesteld: “Maatregelen voor de korte termijn die een structurele aanpak naar energieneutraal niet in de weg staan.

 

De werkgroep heeft besloten een start te maken met het “isolatieproject” waarbij vloer- en spouwmuurisolatie als eerste worden opgepakt.

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en is een effectieve manier van energie besparen. Huizen met vloerisolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Huiseigenaren die vloerisolatie lieten aanleggen, merken dat het huis minder tocht, gelijkmatiger warm is en dat ze geen last meer hebben van vocht vanuit de kruipruimte.

Voordelen zijn:

  • De besparing bij een gemiddelde eengezinswoning bedraagt circa € 200,- aan stookkosten

  • Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een rente van 8%

  • Bij vloerisolatie van onderaf hoeft vloerbedekking er niet uit

  • Door de minder koude vloer wordt uw huis comfortabeler, dit is direct merkbaar!

  • De terugverdientijd van vloerisolatie bedraagt tussen de 5 en 10 jaar

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatiezorgt voor meer comfort in huis en is een effectieve manier van energie besparen. Huizen met spouwmuur isolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken.

 

Allereerst zal bekeken worden of en zo ja welke isolatie aanwezig is. Omdat veel woningen in de wijk uit de periode voor 1980 stammen zal de isolatie zeer beperkt zijn. Er zal sprake zijn van geheel of gedeeltelijke na-isolatie.

Bij het na-isoleren kunnen niet alle isolatiematerialen worden gebruikt. Meest voor de hand liggend zijn PS-(of EPS) korrels of Pur-schuim (gezondheidsrisico’s zie memo vloerisolatie).

Het isoleren van de spouwmuren van bestaande woningen is een beperkt karwei, dat normaal gesproken binnen een dag kan worden uitgevoerd.

 

Please reload

  • Wix Facebook page

Volg ons ook op